Ecobeauty Skincare Rotterdam

specialist in natuurlijke & duurzame (hoofd)huidverbetering

Blog


overzicht:  volledig / samenvatting

Het belang van After Sun

Geplaatst op 30 april, 2019 om 9:00

Zonnestraling heeft een vitale functie voor de mens. Vitamine D wordt gesynthetiseerd in de huid via UV-straling. Deze vitamine is belangrijk voor de reabsorptie van calcium uit de darmen en is daardoor essentieel voor de normale groei en de structuur van de beenderen. Daarbij komt nog dat zonnestraling een positief effect heeft op het gemoed, het hormoonsysteem enz. 


Zonnestralen en zonnebank kunnen ook ongewenste effecten hebben voor de huid, vooral als de dosering van de bestraling te hoog is. Het vroegtijdig verouderen van de huid en toegenomen rimpels zijn relatief onschuldige gevolgen. Veel erger is de ernstige schade aan het DNA van de celkernen, die de genetische informatie verandert en kan resulteren in een huidtumor. 

Een belangrijke bescherming tegen UV-straling is de huidbeschermende vitamine E en beta-Carotene. Vitamine E is in staat het aantal zogenaamde zonverbrande cellen gevoelig te reduceren. Deze huidbeschermende vitamines moeten zowel inwendig als uitwendig genomen worden via goede huidverzorging en zonnebeschermende producten die vitamine E bevatten.


Dr. Baumann heeft een nieuwe en verbeterde generatie van zonnebeschermingsproducten met verbeterde huidverdraagbaarheid en -bescherming ontwikkeld. De verbeterde huidverdraagbaarheid wordt mee bereikt doordat geen ingrediënten zoals parfums en chemische conserveringsmiddelen gebruikt worden die steeds meer allergische reacties veroorzaken.

Een goede verzorging na het zonnebaden wordt echter vaak vergeten, maar is tevens van groot belang. After Sun kalmeert, verfrist en herstelt de huid na het zonnebaden met een speciale werkstoffencombinatie. De roodheid, veroorzaakt door de zon, neemt sneller af en de intensiteit van de bruining verbetert. Vroegtijdige huidveroudering ten gevolge van de zon wordt effectief tegengewerkt. 


Hierdoor wordt  genieten van de zon een gezonde ontspanning.Is 'natuurlijk' wel zo goed voor je huid?

Geplaatst op 17 maart, 2019 om 5:35

Al jaren worden we er mee om de oren geslagen: "natuurlijk is gezond". Ook in de huidverzorging. Maar is dat wel zo? Wie even nadenkt beseft al gauw dat dit zeker niet altijd opgaat. Heel vaak zijn natuurlijke stoffen ongezond voor de mens.


Kijken we bijvoorbeeld even naar onze voeding. Alle planten zijn uiteraard natuurlijk. Toch zijn er van de miljoenen verschillende bekende plantensoorten slechts enkele voor consumptie geschikt. De overgrote meerderheid is niet eetbaar. Vele zijn zelfs giftig. Slecht een kleine groep natuurlijke gewassen is voordelig voor de mens, de meeste natuurlijke stoffen zijn het niet.


Huidverzorgingsproducten worden door de huid opgenomen en zijn dus voeding voor de huid. Ook hier geldt hetzelfde als voor onze 'orale' voeding: slechts door middel van een nauwgezette selectie van de juiste ingrediënten kan gezondheid en schoonheid van de huid worden bereikt. Indien deze selectie niet goed gebeurt, werkt het natuurlijke product niet, of brengt het de huid zelfs schade toe. De vaakst voorkomende en ook meest ingrijpende huidschade is een contactallergie (contact dermatitis).


Een bijdrage die hiermee in dit verband wordt gebracht is: "Effects of Natural Products on Contact Dermatitis", gepubliceerd in 2005 door onderzoekers van de Universiteit van Valencia in Spanje.Deze tekst gaat in detail in op natuurlijke ingrediënten in huidverzorgingsproducten en de problemen die ze kunnen veroorzaken. 

Kort samengevat; sommige natuurlijke ingrediënten zijn voordelig voor de gezondheid van de huid. Vooral oliën met onverzadigde essentiële vetzuren. Maar er zijn zo'n 3000 natuurlijke stoffen die ook contact dermatitis met eczeem kunnen veroorzaken. Vele van deze ingrediënten komen voor in parfums en essentiële oliën. Omdat het over een vertraagde allergische reactie (Type IV) gaat, zullen deze stoffen nooit meteen, maar pas na een zekere tijd tot de huidproblemen leiden. Ook al verdraagt u het product met de allergenen op dit ogenblik goed, voor uw huid is het een tijdbom. Ook uw natuurlijke verzorgingsproducten kunt u daarom best nakijken op de aanwezigheid van allergenen. Een lijst van allergenen vindt u hier: https://www.natuurlijke-huidverzorging.com/uploads/1/7/6/5/1765781/productanalyse.pdfNatuurlijke huidverzorging? Ja dus!

Maar dan wel zeer weldoordacht en met kennis van zaken. En dus uitsluitend met natuurlijke ingrediënten die voordelig zijn voor de huid. In te veel natuurlijke producten zitten allergenen of onzin-ingrediënten. En daaraan heeft de huid niets.

In het belang van de huid van zijn klanten combineert Dr. Baumann Cosmetic het concept 'natuurlijk' daarom altijd met de concepten 'gezondheid' en 'werkzaamheid'.


Wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact op!
Werken in het groen

Geplaatst op 15 januari, 2019 om 6:10

Mijn klanten kennen allemaal mijn planten-obsessie. Omdat mijn salon gevestigd is in een souterrain is het niet zo eenvoudig om de planten goed te verzorgen. Maar... ze doen het wonderlijk goed! Wellicht dankzij de vele gesprekken die we hebben ;-)


Groen op de werkplek is hot. Net als duurzame koffie, powernaps en flexwerken. En dit zijn alleen maar zeer positieve trends! Welke zeker blijvend zullen zijn, gezien de sterk verbeterde prodictiviteit ervan en het in grote mate verhogen van de werksfeer. Planten op de werkplek zijn niet alleen mooi,een werkplek met planten maakt gelukkiger en productiever. Tot wel 15 procent!

Planten vergroten de tevredenheid over de werkplek, de mate van concentratie en de luchtkwaliteit. Bovendien zorgen planten ervoor dat je lichamelijk, cognitief en emotioneel betrokken bent bij je werk.


Uit meerdere onderzoeken blijkt ook dat planten de hoeveelheid lichamelijke stress kunnen verminderen en het gevoel van welbevinden kunnen verbeteren.

 

WOW! Geef je werkplek dus gewoon een boost met meer groen! Dan ben je zelf productiever en je klanten zijn blij! Want een visiueel aantrekkelijke omgeving leidt simpelweg tot gelukkigere en gezondere mensen, of je er nu werkt of op bezoek komt.


De luchtkwaliteit wordt dus aanzienlijk verbeterd wanneer je planten in je werkomgeving hebt. Luchtvochtigheid is belangrijk voor ons om comfortabel te kunnen werken. En planten houden de luchtvochtigheid op een comfortabel niveau, namelijk tussen 30 en 60%. Dit heeft tevens effect op schimmel. Deze worden namelijk 50 tot 60% minder gevonden op kantoren waar planten staan.


En... ook heel belangrijk; planten verbeteren de akoestiek op je werkplek. Met wat planten kun je zo een paar decibellen uit de lucht halen. Ze zijn het meest effectief op harde ondergronden die weinig geluid absorberen. Denk daarbij aan harde houten vloeren, beton of marmer. Door planten op de juiste plek te plaatsen verbeter je de akoestiek van de ruimte.


Dus... op naar de dichtsbijzijnde bloemist!


Massage?

Geplaatst op 3 december, 2018 om 14:45

Soms zit je niet zo lekker in je systeem. Soms voel je je moe of zelfs volledig uitgeblust. Of misschien heb je last van een zeurende pijn in je rug of schouders. Of heb je veel mentale spanning of stress...

Massage is dan een bijzondere doeltreffende manier om de spieren los te maken, de bloedcirculatie op gang te helpen en vooral... te ontspannen.


Massage brengt de aandacht volledig naar je lichaam.

Maar wat brengt het nog meer?

* Ontspanning - een massage ontspant je lichaam, maar brengt ook je gemoedstoestand tot rust.

* Energie - blokkades worden losgelaten waardoor energiestromen weer op gang komen en spanning verdwijnt.

* Contact - een massage brengt je weer in contact met je lichaam. 

* Afvoer van afvalstoffen - massage activeert de bloedcirculatie en de lymfevaten waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd.

* Tijd voor jezelf - een heerlijk moment van aandacht, ontspanning en rust.


Ecobeauty biedt vier verschillende massages aan;

- de Ontspanningsmassage is een zachte en rustige massage voor wie de spieren en het lichaam op een vriendelijke manier wil ontspannen.

- de Anti-Stressmassage is volledig gericht op het verlagen van het stressniveau in het lichaam.

- de Rug-, nek- en schoudermassage ontspant de spieren en vermindert fysieke pijn.

- de Gezichts- en hoofdhuidmassage ontspant je gezicht en hoofd en laten spanning en stress los.


In de komende Beauty Blogs zullen de verschillende massages verder worden uitgelegd.

Stay tuned!Bionoom? Wat is dat?

Geplaatst op 18 november, 2018 om 7:40

Alle verzorgingsproducten van Dr. Baumann Cosmetic voldoen aan unieke en zeer strenge bionome kwaliteitscriteria.

Maar wat betekent bionoom nou eigelijk?

Wel, bionome huidverzorging garandeert u een natuurcosmetica van zeer hoge kwaliteit waarbij de gerichte keuze van de ingrediënten de best mogelijke verdraagbaarheid en de best mogelijke werking verzekert.


De bionome kwaliteitscriteria geven u deze garanties:

* Optimale verdraagbaarheid. Geen ingrediënten die in de dermatologie bekend staan als allergenen en een gezondheidsrisico kunnen inhouden.

* Optimale doeltreffendheid. Door het maximaal gebruiken van de actiefste werkstoffen en het vermijden van ingrediënten zónder bewezen werking. Het product heeft daardoor een maximale werking.

* Volledigheid van de samenstelling. Essentiële tekorten worden daardoor vermeden.

* Optimaal op de huid afgestemd. Fijn en gezond huidgevoel door maximaal gebruik te maken van huididentieke, huidverwante en altijd huidvriendelijke ingrediënten.

* Milieuvriendelijk. Geen overbodige verpakking en schadelijke stoffen.

* Diervriendelijk: Dierproefvrij en geen ingrediënten van gedode dieren.

 

​Door een op feiten gebaseerde keuze zult u het risico op contactallergieën, vroegtijdige huidveroudering en/of essentiële tekorten zo goed als volledig kunnen uitsluiten en producten kunnen uitkiezen met een maximale werking.


Vaak gebruikte begrippen als 'natuurcosmetica', 'hypoallergeen', 'dermatologisch getest', 'BDIH-gecertificeerd' kunnen erg misleidend zijn omdat in deze producten ook vaak:

* allergenen worden gebruikt waardoor de huid ziek kan worden,

* niet-werkzame ingrediënten worden gebruikt waardoor resultaten uitblijven,

* essentiële ingrediënten ontbreken waardoor de huid tekorten kan oplopen.

Door het gebruik van deze producten blijkt de huid dan na korte of langere tijd sneller te zijn verouderd, in plaats van langer mooi te zijn gebleven. En dat is natuurlijk net het tegenovergestelde van waar het product voor werd gekocht!


Bionome huidverzorgingsproducten zijn samengesteld uit uitsluitend milde huideigen, huidgelijkende en huidvriendelijke ingrediënten en vitamines. Geen van de producten bevat minerale olie, parfum of conserveringsmiddelen. Alle werkstoffen hebben een algemeen aanvaarde en wetenschappelijk bewezen werking. Uit puur ethische overwegingen worden nooit dierlijke ingrediënten gebruikt. Overbodige verpakking wordt geweerd; de producten worden verpakt in de voor het product meest geschikte verpakking.


Producten van Dr. Baumann zijn geschikt voor iedereen, zonder uitzondering. Er zijn producten voor elk huidtype: de gezonde en normale huid, de droge en zeer droge huid, de vette en zeer vette huid, de gemengde huid, de schilferige huid, de gevoelige en zeer gevoelige huid, de huid met ontstekingen, de jonge huid, de rijpe huid, de huid met allergieën, de donkere en lichte huid, de huid met kloven, enz.


Dr. Baumann diedt ook producten voor een zachte en doeltreffende verzorging bij acne, rosacea, couperose, eczeem, periorale dermatitis, psoriasis en vele andere huidproblemen. Daarnaast heeft Dr. Baumann ook alles in huis om de gevolgen van vitiligo en ouderdomsvlekken te verzachten, te camoufleren en het ontstaan ervan te voorkomen.


HELP UW HUID DE WINTER DOOR...!

Geplaatst op 5 november, 2018 om 4:25

Het wordt steeds wat kouder, en zeker als u een kwetsbare huid heeft, bent u zich daar waarschijnlijk heel bewust van. Mijn missie is om uw huid mooi, stralend en gezond te krijgen en te behouden, terwijl uw huid continue blootstaat aan de elementen. Dan lijkt dit soms een onmogelijk streven. Maar ik heb een paar eenvoudige tips om droogheid en roodheid van uw huid tot een minimum te beperken.


1. Maak uw huis, werkplek en auto niet te warm

Uiteraard is het verleidelijk om de verwarming hoog te zetten als het buiten koud is. Uw huid heeft daar echter veel last van. Dit komt omdat de verwarming vocht uit de lucht haalt en uw huid verdampt meer water in die droge, warme omgeving. Dit zorgt voor een droge, rode, jeukende huid. Mijn advies is om u simpelweg lekker warm en comfortabel aan te kleden. Maar ook een luchtbevochtiger kan helpen. En... als u minder stookt scheelt dat enorm in de energierekening!


2. Geen hete douche

Alhoewel een lange, stomend hete douche heerlijk kan zijn is het voor uw huid een schok. Vooral in de winter. Met korte warme douches, met een huidvriendelijke douchegel, kunt u ook heerlijk genieten, maar dan zonder parfum, kleurstoffen of parabenen. Zo raakt uw huid niet overprikkeld en geïrriteerd. Om uw huid zo gehydrateerd mogelijk te houden kunt u uw huid het beste droogdeppen en vervolgens een huidvriendelijke bodylotion aanbrengen, terwijl uw huid nog een beetje vochtig is.


3. Minder scrubben!

Scrubs en andere exfolianten zijn niet altijd zo geweldig voor uw huid zoals velen u willen wijsmaken. Zeker in de winter veroorzaken ze eerder een verhoogde gevoeligheid van de huid, wat enorme irritaties kan veroorzaken. Scrub of exfolieer niet iedere dag!  Een keer per week of  per twee weken is meer dan voldoende. En gebruik hiervoor een milde peeling zonder parfum, kleurstoffen en parabenen. Een dagelijkse, milde reiniging, gevolgd door een basisvoeding met meervoudige liposomen (om de huid maximaal te hydrateren) en wellicht nog een aanvullende voedende crème, is de allerbeste dagelijkse huidverzorgingsroutine.


4. Wees extra lief voor de lippen

In de wintermaanden hebben de lippen het zwaar, zwaarder dan andere delen van uw lichaam. Het is simperweg onmogelijk om uw mond af te schermen van de elementen. We praten, we eten, we drinken... Tip: maak uw lippen vochtig met koel water voordat u lippenbalsem aanbrengt. Dit zorgt ervoor dat het vocht binnen houdt en de huid weer repareert. En zeker wanneer u buiten sport; smeer wat vet op uw lippen voordat u de elementen trotseert!

 

5. Gezond eten

Ook een griep of verkoudheid kan bijdragen aan huidproblematiek. Let op voldoende inname van vitamine C, eventueel een aanvulling d.m.v. supplementen. Probeer daarnaast stress zoveel mogelijk te beperken, want stress is letterlijk een burn-out voor de huid! Ook cafeïne droogt de huid enorm uit. Probeer na de koffie, thee of alcohol een glas water te drinken. Daar wordt je huid heel blij van! 


6. Geniet van de zon!

Ongeacht de huidskleur, uw huid heeft het in de wintermaanden zwaar. Een bleke huid is vatbaar voor rauwe, rode wangen terwijl mensen met donkere huid meer last kunnen hebben van hyperpigmentatie. Als de zon zich laat zien, geniet er dan lekker van! Mensen met eczeem of psoriasis weten dat de huid veel gelukkiger is wanneer het een beetje zon krijgt, uiteraard met een goede bescherming!

En het goede nieuws is... u wordt er vrolijker van!ALLERGISCHE REACTIES OP COSMETICA

Geplaatst op 15 oktober, 2018 om 5:40

Vroegtijdige huidveroudering door contactallergieën neemt de laatste jaren steeds meer toe. Uit vele onderzoeken blijkt dat de inhoud van cosmetische producten èèn van de voornaamste oorzaken is. Zo zijn er in zeer veel producten potentieel ziekmakende allergenen aanwezig die na jarenlang probleemloos gebruik volledig onverwacht een contactallergie veroorzaken.

Dat leidt altijd tot blijvende huidschade waardoor het desbetreffende product in de praktijk voor huidveroudering zorgt. Zowel natuurlijke als synthetische/chemische grondstoffen kunnen deze contactallergieën veroorzaken. De meest voorkomende ingredënten welke allergie veroorzaken zijn bewaarmiddelen en geurstoffen in parfums. Simpelweg moeten producten met deze (en andere hoogallergene) ingrediënten vermeden worden om een langdurig gezonde en mooie huid te kunnen garanderen.


In elk handboek voor dermatologie staat te lezen dat chemische conserveringsmiddelen en parfum de belangrijkste veroorzakers zijn van allergische reacties. Deze sterk allergiserende stoffen kunnen door de hoornlaag in de huid binnendringen. Ze zijn echter in vrijwel alle verzorgingsproducten aanwezig zijn. Je hoeft dan ook niet verbaasd te zijn dat er ook steeds meer allergische reacties op huidverzorgingsproducten ontstaan.


Maar waarom blijven mensen deze producten dan toch gebruiken? Door een gebrek aan de juiste informatie en met name omdat het ziekmakende effect van de allergenen meestal pas na langere tijd op komt. Een product met parfum en chemische conserveringsmiddelen wordt soms jarenlang goed verdragen.

 Maar de expert en de goed geïnformeerde consument weten echter beter: in de huid kan het ziekteproces al lang begonnen zijn, zonder dat het opgemerkt wordt.  De wetenschappelijke naam van dit ziekteproces is 'sensibilisering'. Sensibilisering is de periode die het immuunsysteem nodig heeft om een zichtbare allergische reactie op te bouwen. Dit kan dagen, weken, maanden en zelfs jaren duren. Pas als deze sensibiliseringstijd is afgelopen wordt de huid zichtbaar ziek. Dit proces verloopt ongemerkt en niemand kan voorspellen of (en wanneer) er een allergische reactie zal uitbreken.

Op het moment dat het te laat is en er een bezoek aan de dermatoloog wordt gebracht, komt men erachter dat hij/zij al die tijd eigenlijk ziekmakende stoffen op zijn/haar huid heeft gesmeerd.


De straf is helaas wel levenslang: want als de allergie is uitgebroken blijft het lichaam levenslang gevoelig voor het allergeen.


Uit een onderzoek van de dermatologen van Gentofte Hospital van de Universiteit van Kopenhagen blijkt dat 10% van de gezonde bevolking binnen 5 jaar huidproblemen ondervindt van verschillende aard door het gebruik van cosmetische producten. Op een bevolking van 30 miljoen mensen in de Benelux betekent dit dat 3 miljoen mensen die door het gebruik van cosmetische producten problemen krijgen die ze voordien niet hadden. Allergie is daarbij het grootste probleem. Dit nam toe van 2.4% van de bevolking in 1990 tot 5.8% in 1998. Als hoofdoorzaak werden parfum en chemische conserveermiddelen vastgesteld. Zowel geurstoffen van synthetische als van natuurlijke oorsprong zijn echter schadelijk.


Ook de Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie waarschuwt: "aanprijzingen die vaak op cosmetica en toiletartikelen vermeld staan, zoals "hypo-allergeen", "dermatologisch getest", "huidvriendelijk", "bevat alleen natuurzuivere producten", e.d. zijn aanprijzingen die niets over de geschiktheid van zo'n product voor u zeggen". Want ook deze producten kunnen huidproblemen veroorzaken "die meestal gepaard kunnen gaan met jeuk, roodheid, kleine bobbeltjes (papels), blaasjes, natten en schilfering. Deze verschijnselen zijn het gevolg van een niet-infectieuze ontstekingsreactie in de huid. Bij contacteczeem wordt een dergelijke reactie veroorzaakt door een stof die van buitenaf de huid binnendringt". En ook hier worden parfum en conserveringsmiddelen bij naam genoemd als voornaamste contactallergenen.


Het goede nieuws is: Dr. Baumann Cosmetic gebruikt geen bewaarmiddelen, parfum en andere bekende allergenen. Ze zijn daarom de beste garantie tegen allergische reacties. Echter, 100% veiligheid beloven is onmogelijk tenzij er uitsluitend huideigen stoffen worden gebruikt, zoals bij SkinIdent van Dr. Baumann het geval is.

Zelfs doorgaans goed door de huid verdragen stoffen kunnen in zeldzame gevallen toch een allergische reactie veroorzaken bij mensen met een extreme neiging tot allergieën. In dit uiterst zeldzame geval van een reactie weet u door kennis van de bovengenoemde wetenschappelijke feiten dat dit om een nauwelijks te voorziene uitzondering gaat.

De uitzonderlijke verdraagbaarheid van de producten van Dr. Baumann heeft zich in de praktijk bewezen. Ook mensen met een zeer gevoelige huid, die vaak de grootste moeilijkheden hebben om een crème te vinden die goed verdragen wordt, behoren tot de trouwste klanten van Dr. Baumann Cosmetic.DE BIJZONDERE MASKERS VAN DR. BAUMANN

Geplaatst op 24 september, 2018 om 15:00

Bepaalde omstandigheden, zoals extreme koude of warmte of langdurige zonblootstelling, kunnen de huid dusdanig uitputten dat ze een extra oppepper kan gebruiken. Daarvoor ontwikkelde Dr. Baumann deze speciaal aangepaste gelaatsmaskers, om de huid datgene te geven wat ze op dat moment broodnodig heeft.


Er zijn 5 maskers welke zeer rijk zijn aan hoogwaardige ingrediënten en tevens heel eenvoudig in gebruik. Heerlijk voor een ontspannen avond of weekend thuis!

Het Liposome Mask bevat meervoudige liposomen die de relatieve huidvochtigheid snel doen stijgen. Fijne droogtelijntjes welke het gevolg zijn van deshydratatie worden efficiënt tegengegaan. Huididentieke vitamines beschermen en herstellen de huid. De huid wordt zuiverder, elastischer, aantrekkelijk en oogt gezonder.

Het Cream Mask voor de vette, onzuivere huid is een zuiverend masker voor de vette huid. Met kiezelgoer, kaoline, jojoba-olie, sheabutter, vitamine C en kamille. Werkt vuilabsorberend en heeft een reinigende, verzachtende en sterk huidkalmerende werking. De huid voelt op de duur duidelijk minder vet aan.

Het Cream Mask voor een normale en droge huid is vooral een zuiverend masker voor de vetarme, droge huid. Met kaoline, jojoba-olie, sheabutter, vitamine C en basilicumolie. Werkt vuilabsorberend en heeft een reinigende, verzachtende en sterk huidkalmerende werking.

Het Aloe Vera Masker (een van mijn persoonlijke favorieten) is een kalmerend en verfrissend gelmasker voor de belaste, geirriteerde, jeukerige huid. Aloe Vera en een kruidenmengeling van onder meer bonenkruid, rozemarijn, kamille en basilicum zorgen voor een verfrissend, instant kalmerend effect en brengen de huid weer tot rust. Vooral geschikt na het zonnebaden en voor het behandelenen van de zonverbrande huid.

Het Liposome-Vitamin-Ceramid Mask van SkinIdent bevat meervoudige liposomen die de relatieve huidvochtigheid snel doen stijgen. Ceramides versterken de huidbarrière. Allantoine en huididentieke vitamines beschermen en herstellen de huid. De huid wordt duidelijk strakker en oogt gezonder.


Naast deze maskers werk ik tevens met specifieke maskers, welke in de salon op maat worden gemaakt, speciaal voor de behoeften van uw huid.

Deze maskers bevatten o.a.

- Kaolin Aarde wordt ook 'heelaarde' genoemd. Het bevat heel veel natuurlijke mineralen. 

- Algenpoeder; bevat als voornaamste werkstoffen bruine en rode algen. Werkstoffen die bij uitstek geschikt zijn voor een onreine huid, vanwege het sterk zuiverend en talgregulerend effect.

- Mineral Mud (Dode Zeezout) heeft ongeveer dezelfde werking als Algenpoeder, maar stimuleert de  bloeddoorstroming minder. Hierdoor wordt dit masker, zeker door mensen met een geïrriteerde huid, beter verdragen.

Deze maskers worden op maat gemaakt door toevoeging van werkstofampullen. De eigenschappen van de werkstofampullen stelt mij in staat om een bestaand masker aan te passen aan de specifieke behoeften van uw huid.


Wilt u meer informatie? Neem gerust contact op!
ONTHAREN MET SKIN CANDY!

Geplaatst op 17 september, 2018 om 6:35

Voor het ontharen van het lichaam maakt Ecobeauty gebruik van Scandinavian Skin Candy. 

Wat is dat eigenlijk?

Scandinavian Skin Candy is een professioneel, met xylitol verrijkt sugaring-merk uit Finland. Met Scandinvaian Skin Candy breekt er een nieuw tijdperk aan waar ontharing en huidverzorging prachtig samengaan.

 

Scandinavian Skin Candy is geschikt voor elk type huid. Alle gepatenteerde skin-candy-pasta’s bevatten xylitol, een ingrediënt dat de pasta effectiever, hydraterend en hygiënisch maakt. Dat is de reden waarom Ecobeauty voor Scandinavian Skin Candy heeft gekozen.


Volgens een uitgebreid onderzoek heeft xylitol tal van voordelen voor de gezondheid. Xylitol is antibacterieel, antiviraal en schimmelwerend tegen candida, gist en andere schimmelinfecties. Het heeft ook alkaliserende eigenschappen en daarom helpt het bij het handhaven van de pH-waarde van het lichaam.


Aangezien de pasta is gemaakt van puur natuurlijke ingrediënten en geen conserveringsmiddelen of andere toevoegingen bevatten, is het veilig om toe te passen, zelfs wanneer u last van allergie, psoriasis en eczeem heeft.

Met deze zoete methode wordt het haar verwijderd in de groeirichting, waardoor het haar dieper uit de haar-follikel te verwijderen is. Op deze manier is het te voorkomen dat het haar in de follikel breekt en wordt het aantal ingroeiende haren geminimaliseerd. Daarnaast maakt het de behandeling veel zachter en aangenamer.


Na een aantal behandelingen begint het haarzakje af te breken. Het haar wordt dunner, en na een paar behandelingen zal het regelmatig behandelde gebied blijvende resultaten in de vorm van verminderde haargroei tonen.

Mijn advies is om te beginnen met sugaren in de herfst of in de winter. Na een aatal behandelingen wordt de haargroei minder en ben je perfect voorbereid op de lente en zomer!

Boek je afspraak nu alvast via: http://EcobeautySkincareRotterdam.boekingapp.nlROSACEA! WAT NU?

Geplaatst op 11 september, 2018 om 13:00

Er komen steeds meer mensen in mjn praktijk met Rosacea. Het is een bijzonder lastig en vervelend huidprobleem omdat het zeer zichtbaar en ontsierend is. Rosacea is een huidaandoening die gekenmerkt wordt door roodheid in het gezicht. Het is typisch een aandoening die komt en gaat, met rustige periodes en periodes waarin het heftig opspeelt. Het komt voor bij volwassenen vanaf het 30e levensjaar. De typisch bij Rosacea voorkomende kleine haarvaatjes op de wangen staan bekend als couperose. Rosacea kan gepaard gaan met puistjes en wordt dan ook wel Acne Rosacea genoemd, hoewel het met echte acne weinig te maken heeft.


Aan Rosacea is jammer genoeg niet veel te doen. We kunnen enkel door de juiste verzorging proberen de huid weerbaarder te maken zodat aanvallen van Rosacea minder frequent voorkomen en ook minder lang duren zodat de huid rustiger oogt.


Een belangrijk gegeven is dat een Rosacea-huid verzorgd moet worden met vetvrije producten!

Bij Rosacea kan de huid maar weinig verdragen. Het is dus erg belangrijk om de huid zo min mogelijk te belasten en stapsgewijs te werken aan herstel. De milde, 100% huidvriendelijke, hydraterende en vetvrije producten van Dr. Baumann geven de kwetsbare huid exact wat het nodig heeft. De werkstoffen in de producten (zoals aloë vera, tea tree, allantoïne en hyaluron) hebben een beschermende, kalmerende, hydraterende en ontstekingremmende werking, waardoor de huid meer in balans komt en weer opknapt. Echter, iedere huid reageert anders, daarom is het belangrijk uit te vinden welke stoffen uw huid het beste kan verdragen.


De huid is kwetsbaar en daarom is het belangrijk het ook goed tegen de zon te beschermen. Ook hier geldt dat een gezond en vetvrij product het best door je huid verdragen wordt.

Let hierbij op de producten die u aanschaft. Zowel bij uw huidverzorgingsproducten als uw foundation/make-up.

Ingrediënten die in make-up gebruikt worden irriteren vaak de huid en verergeren daarmee de Rosacea. De make-uplijn van Dr. Baumann wordt ook bij een Rosacea heel goed verdragen. De camouflage producten geven een mooie natuurlijke dekking, zonder dat er dikke lagen make-up voor nodig zijn. De producten sluiten de huid niet af en bevatten gezonde en natuurlijke ingrediënten, die ook nog eens een lichte bescherming tegen UV straling geeft. Het camoufleren van de roodheden moet dun, egaal en in de juiste kleur opgebracht worden om een natuurlijk resultaat te krijgen. Omdat groene pigmenten roodheden compenseren, wordt deze eerst dun onder de camouflage aangebracht.

Wilt u hierin advies? Maak dan een afspraak voor een adviesgesprek, dan laat ik u zien hoe gemakkelijk u zelf de camouflage aan kunt brengen. U zult ervaren dat de make-up licht en prettig aanvoelt en een mooi resultaat geeft.

Maak hier uw afspraak: http://EcobeautySkincareRotterdam.boekingapp.nl


Wat kunt u zelf verder nog doen?

* Bij de lichte vormen van Rosacea is te veel doen nadeliger dan niets doen. Zo min mogelijk dus de huid irriteren. Niet allerlei huismiddeltjes gebruiken. Een gewone gezichtsbehandeling kan soms juist nadelig werken, zeker bij de mildere vormen van Rosacea.

* Een zachte cleansing gel en een vetarm liposomenserum is vaak voldoende om de Rosaceahuid te verzorgen.

* Gebruik een vetvrije foundation.

* Pas op met te stevig boenen van de huid bij het verwijderen van de make-up.

* Vermijd irritatie van de huid zoals felle koude, gure wind, overmatig zonnen, rokerige ruimtes.

* Vermijd middelen, die vaatverwijding veroorzaken zoals sterke kruiden en alcohol. Warm eten ( bijv. soep) eerst wat laten afkoelen voor inname.

* Gebruik nooit sterk werkende corticosteroïdcrèmes of -zalven in het gelaat.


En wat kan ik voor u doen?

Het is belangrijk om tijdens de rustige periodes, de huid gezonder en weerbaarder te maken zodanig dat Rosacea aanvallen beter worden opgevangen en minder heftig en frequent worden. Een eenvoudige gezichtsbehandeling, zonder massage, is hierbij van toepassing. De Ecobeauty Basic Behandeling is hiervoor de perfecte behandeling!

Wilt u een afspraak maken?  http://EcobeautySkincareRotterdam.boekingapp.nl

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem gerust contact op! Ik help u graag!
Rss_feed