Ecobeauty Skincare Rotterdam

specialist in natuurlijke & duurzame (hoofd)huidverbetering

Blog

Werken in het groen

Geplaatst op 15 januari, 2019 om 6:10

Mijn klanten kennen allemaal mijn planten-obsessie. Omdat mijn salon gevestigd is in een souterrain is het niet zo eenvoudig om de planten goed te verzorgen. Maar... ze doen het wonderlijk goed! Wellicht dankzij de vele gesprekken die we hebben ;-)


Groen op de werkplek is hot. Net als duurzame koffie, powernaps en flexwerken. En dit zijn alleen maar zeer positieve trends! Welke zeker blijvend zullen zijn, gezien de sterk verbeterde prodictiviteit ervan en het in grote mate verhogen van de werksfeer. Planten op de werkplek zijn niet alleen mooi,een werkplek met planten maakt gelukkiger en productiever. Tot wel 15 procent!

Planten vergroten de tevredenheid over de werkplek, de mate van concentratie en de luchtkwaliteit. Bovendien zorgen planten ervoor dat je lichamelijk, cognitief en emotioneel betrokken bent bij je werk.


Uit meerdere onderzoeken blijkt ook dat planten de hoeveelheid lichamelijke stress kunnen verminderen en het gevoel van welbevinden kunnen verbeteren.

 

WOW! Geef je werkplek dus gewoon een boost met meer groen! Dan ben je zelf productiever en je klanten zijn blij! Want een visiueel aantrekkelijke omgeving leidt simpelweg tot gelukkigere en gezondere mensen, of je er nu werkt of op bezoek komt.


De luchtkwaliteit wordt dus aanzienlijk verbeterd wanneer je planten in je werkomgeving hebt. Luchtvochtigheid is belangrijk voor ons om comfortabel te kunnen werken. En planten houden de luchtvochtigheid op een comfortabel niveau, namelijk tussen 30 en 60%. Dit heeft tevens effect op schimmel. Deze worden namelijk 50 tot 60% minder gevonden op kantoren waar planten staan.


En... ook heel belangrijk; planten verbeteren de akoestiek op je werkplek. Met wat planten kun je zo een paar decibellen uit de lucht halen. Ze zijn het meest effectief op harde ondergronden die weinig geluid absorberen. Denk daarbij aan harde houten vloeren, beton of marmer. Door planten op de juiste plek te plaatsen verbeter je de akoestiek van de ruimte.


Dus... op naar de dichtsbijzijnde bloemist!


CategorieŽn: Health & Beauty


Reacties zijn uitgeschakeld.