Ecobeauty Skincare Rotterdam

specialist in natuurlijke & duurzame (hoofd)huidverbetering

Blog

Is 'natuurlijk' wel zo goed voor je huid?

Geplaatst op 17 maart, 2019 om 5:35

Al jaren worden we er mee om de oren geslagen: "natuurlijk is gezond". Ook in de huidverzorging. Maar is dat wel zo? Wie even nadenkt beseft al gauw dat dit zeker niet altijd opgaat. Heel vaak zijn natuurlijke stoffen ongezond voor de mens.


Kijken we bijvoorbeeld even naar onze voeding. Alle planten zijn uiteraard natuurlijk. Toch zijn er van de miljoenen verschillende bekende plantensoorten slechts enkele voor consumptie geschikt. De overgrote meerderheid is niet eetbaar. Vele zijn zelfs giftig. Slecht een kleine groep natuurlijke gewassen is voordelig voor de mens, de meeste natuurlijke stoffen zijn het niet.


Huidverzorgingsproducten worden door de huid opgenomen en zijn dus voeding voor de huid. Ook hier geldt hetzelfde als voor onze 'orale' voeding: slechts door middel van een nauwgezette selectie van de juiste ingrediënten kan gezondheid en schoonheid van de huid worden bereikt. Indien deze selectie niet goed gebeurt, werkt het natuurlijke product niet, of brengt het de huid zelfs schade toe. De vaakst voorkomende en ook meest ingrijpende huidschade is een contactallergie (contact dermatitis).


Een bijdrage die hiermee in dit verband wordt gebracht is: "Effects of Natural Products on Contact Dermatitis", gepubliceerd in 2005 door onderzoekers van de Universiteit van Valencia in Spanje.Deze tekst gaat in detail in op natuurlijke ingrediënten in huidverzorgingsproducten en de problemen die ze kunnen veroorzaken. 

Kort samengevat; sommige natuurlijke ingrediënten zijn voordelig voor de gezondheid van de huid. Vooral oliën met onverzadigde essentiële vetzuren. Maar er zijn zo'n 3000 natuurlijke stoffen die ook contact dermatitis met eczeem kunnen veroorzaken. Vele van deze ingrediënten komen voor in parfums en essentiële oliën. Omdat het over een vertraagde allergische reactie (Type IV) gaat, zullen deze stoffen nooit meteen, maar pas na een zekere tijd tot de huidproblemen leiden. Ook al verdraagt u het product met de allergenen op dit ogenblik goed, voor uw huid is het een tijdbom. Ook uw natuurlijke verzorgingsproducten kunt u daarom best nakijken op de aanwezigheid van allergenen. Een lijst van allergenen vindt u hier: https://www.natuurlijke-huidverzorging.com/uploads/1/7/6/5/1765781/productanalyse.pdfNatuurlijke huidverzorging? Ja dus!

Maar dan wel zeer weldoordacht en met kennis van zaken. En dus uitsluitend met natuurlijke ingrediënten die voordelig zijn voor de huid. In te veel natuurlijke producten zitten allergenen of onzin-ingrediënten. En daaraan heeft de huid niets.

In het belang van de huid van zijn klanten combineert Dr. Baumann Cosmetic het concept 'natuurlijk' daarom altijd met de concepten 'gezondheid' en 'werkzaamheid'.


Wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact op!
CategorieŽn: Over Cosmetische Ingredi√ęnten


Reacties zijn uitgeschakeld.